certifikát certifikát certifikát certifikát certifikát

Jídelníček

 

 

Vážení strávníci,

na základě používané metodiky „Doporučená pestrost jídelníčků“  začleňujeme do jídelníčku více zeleniny, luštěnin a potravin zdravé výživy.

 

Pokud máte jakékoliv otázky ohledně stravování, neváhejte kontaktovat vedoucí školní jídelny nebo odpovědi můžete nalézt v nové prezentaci:

ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ MŠ LETCŮ   

 

 

 

 

Jídelní lístek 4.10. - 8.10.2021 a 11.10. - 15.10.2021

 

 

 

 

Jídelníček 4.10. - 8.10.2021

 

Pondělí 4.10.2021
Pomazánka česneková, chléb, okurka, jablko, mléko/čaj - (A:01a,01b,07)
Polévka zeleninová s kuskusem - (A:01a,07,09)
Pizza se zeleninou a sýrem, ledový čaj višňový/voda - (A:01a,07)
Chléb s máslem a plátkovým sýrem, rajče, banán, mléko/čaj (banán) - (A:01a,01b,07)

 

Úterý 5.10.2021
Pomazánka ze tří druhů sýra, chléb žitný, okurka, jablko, mléko/čaj - (A:01a,01b,07)
Polévka rybí s fritovanými nudlemi - (A:01a,03,04,07,09)
Sekaná pečeně, vařený brambor, zeleninová obloha, sirup malinový/voda - (A:01a,03,07)
Chléb, máslo pomazánkové, ředkvičky, mléko/čaj (rychlý snack) - (A:01a,01b,07)

 

Středa 6.10.2021
Jogurt, piškoty, jablko, čaj jablko a mango - (A:01a,03,07)
Polévka rajská s kapáním - (A:01a,03,07,09)
Masozeleninové rizoto se sýrem, ovocný nápoj černý rybíz/voda - (A:07)
Pomazánka ze žervé, chléb, paprika, jablko, mléko/čaj (jablko) - (A:01a,01b,07)

 

Čtvrtek 7.10.2021
Pomazánka tvarohová s rajčaty, chléb, jablko, mléko/čaj - (A:01a,01b,07)
Plavání: New bar, jablko - (A:01a,01d,07)
Polévka frankfurtská - (A:01a,07,09)
Francouzské brambory, salát z červené řepy, minerálka/voda - (A:03,07)
Chléb, flora, okurka, jablko, mléko/čaj (biosaurus) - (A:01a,01b,07)

 

Pátek 8.10.2021
Pomazánka rybičková, chléb, rajče, jablko, čaj meloun a jahoda - (A:01a,01b,04,07)
Polévka petrželová - (A:01a,03,07,09)
Guláš segedínský, houskový knedlík, voda - (A:01a,03,07,12)
Chléb s lučinou, paprika, jablko, mléko/čaj (jablko) - (A:01a,01b,07)

 

 

 

 

Jídelníček 11.10. - 15.10.2021

 

Pondělí 11.10.2021
Šlehaná madeta s pažitkou, chléb, rajče, jablko, mléko/čaj - (A:01a,01b,07)
Polévka zeleninová s bylinkovými noky - (A:01a,03,07,09)
Hrachová kaše, vařené vajíčko, okurka, sirup meruňkový/voda - (A:01a,03,07,09)
Makovka, jablko, vitakao (knuspi chlebík) - (A:01a,03,07)

 

Úterý 12.10.2021
Pomazánka ředkvičková, chléb, jablko, mléko/čaj - (A:01a,01b,07)
Polévka cibulová - (A:01a,07,09)
Játra na cibulce s rýží, ledový čaj jablko, hruška/voda - (A:01a,07)
Mrkvový koláč s jablky, pomeranč, mléko/čaj (pomeranč) - (A:01a,03,07)

 

Středa 13.10.2021
Kaše krupicová s kakaem, jablko, čaj červený pomeranč a černý rybíz - (A:01a,06,07)
Polévka hovězí rychlá - (A:01a,03,09)
Pečené kuře, nastavovaná kaše, zeleninová obloha, voda - (A:01a,07)
Houska, flora, kedluben, mléko/čaj (jablko) - (A:01a,07)

 

Čtvrtek 14.10.2021
Pomazánka budapešť, chléb, okurka, jablko, mléko/čaj - (A:01a,01b,07)
Plavání: Kobliha s marmeládou, jablko - (A:01a,03,07)
Polévka rýžová - (A:01a,03,07,09)
Králík pečený, zelí, bramborový knedlík, voda - (A:01a,03,07,12)
Chléb slunečnicový se sýrem, paprika, jablko, mléko/čaj (fit bar) - (A:01a,01b,07)

 

Pátek 15.10.2021
Pomazánka sýrová, chléb, paprika, jablko, mléko/čaj - (A:01a,01b,07)
Polévka cizrnová - (A:01a,03,07,09)
Vepřová roláda, šťouchaný brambor, voda - (A:01a,03,07,10)
Ovocná přesnídávka, kukuřičné lupínky, čaj jahoda s vanilkou (jablko) - (A:01c)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

Jídlo připravily:

Jana Jenderková - hl. kuchařka 
Alena Taclíková - kuchařka
Juliia Brostivska - pomocná kuchařka

 

Jídelníček vypracovala:
Lucie Bestová - vedoucí ŠJ



 


 




 



 

 



 


 

 

---------------------------------------------------------------------------------

Pokrmy jsou určeny k přímé spotřebě bez skladování.
Odpolední svačiny domů jsou uváděny v závorce na řádku svačina.
Změna jídelníčku vyhrazena.
Informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech jsou vyznačené v tištěném jídelním lístku na nástěnce nebo na webu MŠ. Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

Veškeré svačiny a přesnídávky konzumované strávníky mimo prostory mateřské školy Letců – tzn. svačiny na plavání a svačiny na výlet se třídou nebo svačiny domů, které jsou uváděny v závorce na řádku svačina, mohou být pouze v originálním balení nebo se jedná o ovoce.
 

 

Alergeny v potravinách

• EU – Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011, o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
• ČR – vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků

Předpisy stanovují požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí hlídat každý strávník sám.

Na jídelním lístku bude vyznačena přítomnost alergenu číslem označujícím alergen dle tohoto seznamu. Seznam alergenů bude uveden v dolní části jídelního lístku, popřípadě samostatně vedle něj.
Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

 

 




Podskupiny pro lepek a skořápkové plody:

Původní kód 01 - Lepek - další členění:
01a - Lepek pšenice
01b - Lepek žito
01c - Lepek ječmen
01d - Lepek oves

Původní kód 08 - Skořápkové plody - další členění:
08a - Mandle
08b - Lískové ořechy
08c - Vlašské ořechy
08d - Kešu ořechy
08e - Pekanové ořechy