certifikát certifikát certifikát certifikát certifikát

Jídelníček

 

 

Vážení strávníci,

na základě používané metodiky „Doporučená pestrost jídelníčků“  začleňujeme do jídelníčku více zeleniny, luštěnin a potravin zdravé výživy.

 

Pokud máte jakékoliv otázky ohledně stravování, neváhejte kontaktovat vedoucí školní jídelny nebo odpovědi můžete nalézt v nové prezentaci:

ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ MŠ LETCŮ   

 

 

Jídelní lístek na týden 17.9. - 21.9.2018 a 24.9. - 28.9.2018

 

 

 

Jídelníček 17.9. - 21.9.2018

 

 

Pondělí 17.9.2018
Šlehaná madeta, chléb, paprika, jablko,mléko - (A:01a,01b,07)
Polévka květáková - (A:01a,03,07,09)
Žemlovka s tvarohem a jablky, džus jablkový - (A:01a,03,07)
Chlupatý chléb, rajče, jablko, mléko (tyčinka apetito) - (A:01a,01b,07)

 

Úterý 18.9.2018
Rýžová kaše se skořicí, jablko, čaj sladká švestka - (A:06,07)
Polévka francouzská - (A:01a,03,07,09)
Přírodní plátek, bramborová kaše, zeleninová obloha, nápoj z džungle karambola - (A:01a,07)
Máslo pomazánkové, chléb moskva, okurka, jablko, mléko (rychlý snack) - (A:01a,01b,07)

 

Středa 19.9.2018
Pomazánka drožďová, chléb, rajče, pomeranč, čaj hruška máslovka - (A:01a,01b,06,07,10)
Polévka ze zeleného hrášku - (A:01a,03,07,09)
Krůtí paprikáš, bulgur, okurková limonáda - (A:01a,07)
Chléb s máslem, paprika, jablko, ochucené mléko malinové (knusspi bio kaštan) - (A:01a,01b,07)

 

Čtvrtek 20.9.2018
Pěna šunková, chléb, okurka, jablko, čaj aloe vera a ostružina - (A:01a,01b,07)
Plavání: Croissant kakaový, jablko - (A:01a,07)
Polévka mrkvová - (A:01a,07,09)
Vepřový guláš, celozrnný knedlík, ledový čaj - (A:01a,01d,03,06,07,11)
Koláč jogurtovník, jablko, caro (apetito tyčinka) - (A:01a,03,07)

 

Pátek 21.9.2018
Pomazánka rybičková, chléb, paprika, jablko, čaj lesní plody - (A:01a,01b,04,07)
Polévka s játrovými knedlíčky - (A:01a,03,07,09)
Boloňské špagety se sýrem, nápoj rakýtek - (A:01a,07,09)
Fit chléb s bylinkovým máslem, okurka, jablko, mléko (jablko) - (A:01a,01b,07)

 

 

 

 

 

Jídelníček 24.9. - 28.9.2018

 

Pondělí 24.9.2018
Pomazánka ze strouhaného sýra, chléb, rajče, jablko, vitakao - (A:01a,01b,06,07)
Polévka z podzimní zeleniny s kapáním - (A:01a,03,07,09)
Fazolový kotlík, chléb, ovocný nápoj kiwi - (A:01,01b,07,09)
Amarantové cereálie s mlékem, jablko, čaj broskev a bacopa (cereálie) - (A:06,07)

 

Úterý 25.9.2018
Chléb s medovým máslem, jablko, jogurtové mléko - (A:01a,01b,07)
Krém masový - (A:01a,03,07,09)
Rybí filé s bylinkovou krustou, vařený brambor, zeleninová obloha, sirup - (A:01a,04,07)
Tmavý toast, žervé, ředkvička, jablko, mléko (tyčinka fit) - (A:01a,07)

 

Středa 26.9.2018
Pomazánka tvarohová s rajčaty, chléb, hroznové víno, mléko - (A:01a,01b,07)
Polévka kuřecí s nudličkami - (A:01a,03,07,09)
Pečené maso, špenát, bramborový knedlík, ovocný nápoj tropic - (A:01a,03,07)
Chléb se smetanovým sýrem, paprika, jablko, bílá káva (džusík relax) - (A:01a,01b,07)

 

Čtvrtek 27.9.2018
Pomazánka zeleninová, chléb, rajče, jablko, mléko - (A: 01a,01b,03,07)
Plavání: rohlík sýrový, jablko - (A:01a,07)
Polévka z vaječné jíšky - (A: 01a,03,07,09)
Masová haše, brambory, sterilovaná okurka, džus ananasový - (A:01a,03,07,11)
Chléb s lučinou, okurka, jablko, milky shake jahodový (jablko) - (A:01a,01b,07)

 

Pátek 28.9.2018 - Státní svátek

MŠ uzavřena




 



 

 

 

Jídlo uvařily: Jana Jenderková - hl. kuchařka                                  Alena Taclíková - kuchařka

Jídelníček vypracovala: Lucie Bestová - vedoucí ŠJ


 


 




 



 

 



 


 

 

---------------------------------------------------------------------------------

Pokrmy jsou určeny k přímé spotřebě bez skladování.
Odpolední svačiny domů jsou uváděny v závorce na řádku svačina.
Změna jídelníčku vyhrazena.
Informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech jsou vyznačené v tištěném jídelním lístku na nástěnce nebo na webu MŠ. Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

Veškeré svačiny a přesnídávky konzumované strávníky mimo prostory mateřské školy Letců – tzn. svačiny na plavání a svačiny na výlet se třídou nebo svačiny domů, které jsou uváděny v závorce na řádku svačina, mohou být pouze v originálním balení nebo se jedná o ovoce.
 

 

Alergeny v potravinách

• EU – Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011, o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
• ČR – vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků

Předpisy stanovují požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí hlídat každý strávník sám.

Na jídelním lístku bude vyznačena přítomnost alergenu číslem označujícím alergen dle tohoto seznamu. Seznam alergenů bude uveden v dolní části jídelního lístku, popřípadě samostatně vedle něj.
Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

 

 




Podskupiny pro lepek a skořápkové plody:

Původní kód 01 - Lepek - další členění:
01a - Lepek pšenice
01b - Lepek žito
01c - Lepek ječmen
01d - Lepek oves

Původní kód 08 - Skořápkové plody - další členění:
08a - Mandle
08b - Lískové ořechy
08c - Vlašské ořechy
08d - Kešu ořechy
08e - Pekanové ořechy